Home » Hírek » Védőháló a családokért

Védőháló a családokért

A napokban zárult le az a projekt, melyre a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete, mint főpályázó 39 992 971 forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A EFOP 1.2.1-15-2016-00176 számú, „Védőháló a családokért Mezőkovácsházán” pályázati program 2017. március 1-ével indult. 

A projekt elsődleges célja az volt, hogy segítse a családosokat valamint a családot tervezőket foglalkozásokkal és tanácsadásokkal. A programok a következő témakörökben valósultak meg: kommunikáció, családi életre nevelés, gyermekgondozás, önismeret, családtervezés. A projekt tervezésénél figyelembe vettük a speciális helyzetben lévő klienseket is, ezért foglalkozásokat szerveztünk a gyermeküket egyedül nevelőknek, a nagycsaládosoknak vagy a sajátos helyzetű (pl. SNI, tartósan beteg) gyermekeket nevelőknek. 

Most már online is elérhető “Védőháló a családokért” című tájékoztató kiadvány, amelynek célja, hogy segítse a projekt eredményeinek bemutatást. Éppen ezért ajánljuk partnereinek, fogadó szervezeteknek és természetesen nem utolsó sorban önkénteseinek.